luni, 6 iulie 2009

experimente

eu experimentez pe cupilu'.
daca tot s-a curatat de tot de pete (uraaaa!) eu experimentez sa vad de la ce au aparut. i-am dat galbenus de ou, de 2 ori chiar, nu i-a mai aparut nimic.
intr-o zi, fiind musafiri plecati de acasa si cum de principiu si alcatuire nu putem refuza un bors, a mancat bors cu zdrente de ou. si un sfert de banana. peste vreo 2 zile, avea o zona mai aspra (oricum, parfum pe langa ce prezenta acum ceva vreme...). il mai las sa se "curete" si incerc /experimentez cu un pic de albus. oricum, peste nu mai papa ceva vreme de acum incolo, cel putin salau (despre care acuma stiu ca este cel mai mare vinovat)

cupilu' experimenteaza formele.
am primit de la verisori (carora le multumim si pe aceasta cale) 'borcanul cu biscuiti' de la ficher price. si cupilu' are o pasiune pe cerc, gaseste forma imediat, cauta rotundul si il baga. iara scos, iara bagat, ala canta ca asa e programat, iar mie imi ramane in cap toate ziua "biscuitii-s in borcan,/ un triunghi si un cerc/ etc etc etc etc"
oricum, sunt uimita ce bine mi s-a educat atentia, sunt jucarii care canta tot timpul, cum ai dat de buton, si eu pot face switch off si nu le mai aud, nu le mai bag in seama.

cupilu exeprimenteaza cu bebeluseza.
abidgia-bidgia-bigia-bigia-bau? nu are vocabular (in afara de 'apa', pe care o recunoaste in multe forme), la momentul prezent are doar inventivitate. cred ca atunci cand va incepe sa vorbeasca va fi alt baietel in ochii mei.

cupilu experimenteaza baia in mare.
pornind de la maimutica ce se suia in varful capului adultului parinte ce intra cu el in apa (mai mult de teama de valuri si zgomot decat de apa) acuma il iau de manuta si intram in apa, mergem un pic mai departe de mal si face plici! si fleosc! si striga la valuri si rade si se bucura tare! in curand o sa-si umple singur galetusa cu apa.

cupilu experimenteaza mancatul singur.
nu prea e el lasat (metehne de bone, ce sa-i faci) dar ca sa manace bine supica si ciorbita si alte mancaruri de pranz mai putin apetisante trebuie sa primeasca un castron cu o lingurita, in care ii mai pun eu mancare uneori si cu mare simt de raspundere nimereste gura si apoi se bucura. cand are mancare acolo. cand nu, e mama care vara pe sub nas (copyright la metoda si denumire catre madi)

cum rezultatele la experimente sunt satisfacatoare, le vom continua pe toate, ca vrem, ca nu vrem :D

2 comentarii:

  1. e o perioada minunata. exprimentare placuta in continuare, dragilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, foarte buna metoda Madi si noi o aplicam de cateva luni cu maaare succes, cate urlete am scutit datorita acestei metode....

    RăspundețiȘtergere