miercuri, 26 mai 2010

la facultate

de pe cand ii cautam lu' cupilu' gradinita ma gandeam ca evaluez oferta educationala si ma agit de parca ii caut facultate. adevarul e ca nu eram prea departe.

pentru ca de dupa Paste, cupilu' a inceput sa citeasca literele. a inceput cand a venit la mine cu o litera magnetica (pe care i le-am facut eu cadou de paste la gandul ca o sa vina candva si vremea lor) cu litera A spunand Aaaaaaa. mai, de unde stii tu, ca eu nu te-am invatat??? si am descoperit ca recunoaste toate volcalele si le spune (rumoare in public). i-am facut un filmulet atunci, sa nu pierd reperul.

intre timp a invatat toate consoanele (mai putin Z, X si H cu care nu l-am chinuit si R si L pe care nu le pronunta), imi citeste litere in vitrine, de pe camioanele oprite langa la stop, unde le gaseste. citeste litera cu litera MAMA, TATA, ADI si POC (se pronunta pooooooooc!). nu l-am mai filmat de ceva vreme cum citeste, asa imi place cum se bucura la litere, deja seara ritualul e cu scrisul pe tablita de litere, intr-o seara a trebuit sa-i umplu de Ă ca asta voia el si intruna cerea ĂĂĂĂĂĂĂ. cat de curand o sa-si citeasca povestea si noapte buna. (a propos, eu citeam de la 3 ani jumate, cand devenisem si consultant cand jucau ai mei scrabble, cu o reusita memorabila cu cuvantul GREBLE. avantajul de a avea o sora cu 3 ani mai mare si vocatie de invatatoare de ocazie)

si, intr-un final, de weekendul asta si-a dat drumul la vorba!! a mai introdus vreo 7 cuvinte in vocabular, adica as putea spune ca l-a dublat :). printre care si bere (be-e), capac (pa-pac), papuci (pa-pu-chiii), vapor (apo), unu (unu), cheie (cheie).

imi place, e la o facultate buna :)

Un comentariu:

  1. Citind blogul tau si mai exact acest articol cred ca te-ai putea inscrie ca concursul initiat de mine "Cum am descoperit povestile" din cadrul campaniei "Imbratisam lectura"- editia junior.
    Te astept cu drag.

    http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-cum-am-descoperit-povestile

    RăspundețiȘtergere