marți, 24 martie 2009

muflon mofluz

azi am dus cupilu la micro-rezervatia orasului, gradina zoologica de care putini stiu.

e frumos acolo, renovat, au si jucarii pentru copii mai maricei, e drept, dar oricum, e curat si animalele par mult mai fericite decat le-am cunoscut eu, gasind rezervatia din greseala prin liceu.

dar cupilu' avea o alta agenda. de ieri are maaari bucurii sa impinga la carucior. nu l-am invatat eu, asa i-a venit sa planga ca vrea si el pe sus sa impinga de manere. si eu i-am aratat sa se prinda de o teava de mai jos si sa impinga acolo. si de ieri plimbam amandoi caruciorul gol.
asa ca l-am plimbat in rezervatie, eu ii aratam uite caprioara, uite strutii, el cu ochii la roti sa impinga voiniceste.

la calut l-am luat eu in brate si i l-am aratat, sa nu creada ca faimosul 'calutul, mami' e doar o poza sau un buton. interes scazut. iepurasul cel gri a mai fost simpatic, nu de alta dar seamana cu chinchillele de acasa. ala alb si cu ochii rosii nu prea.

a, si apoi am avut scandal ca a incercat sa ridice de pe jos un furtun gros si plin de apa, care semana izbitor cu ultima dragoste, coada de la matura. si normal ca furtunul n-a fost la fel de compliant ca matura de acasa. asa ca a zbierat de am castigat respectul intregului parc. si am luat-o spre iesire. 

nu i-am facut poze. ar fi iesit un fel de 'vino mama sa ma vezi, cum imping la carut mofluz si suparat pe furtun, prin fata muflonilor mirati'.

3 comentarii: