duminică, 21 martie 2010

gradinita: e de bine

n-am mai scris, si reiau acuma povestea.

dupa ce joi-vineri in prima saptamana nu am mai fost, luni am plecat din oras si m-am mai intors miercuri seara. deci 3 zile l-a dus/ adus tati.
luni a adormit in brate la tanti educatoare, marti n-a vrut deloc sa doarma, miercuri a dormit cum s-ar zice cat cioara-n par. deci miercuri cand am ajuns eu era trotil de obosit, dar asa bucuros s-a culcat...

apoi l-am dus eu la gradi, de mine se desparte relativ usor dimineata, la plecare trebuie sa dam o tura si prin curte prin iarba, evident.

in saptamana aceea s-a intamplat neintamplatul: cupilu' s-a amorezat... prima data ma suna directoarea ca "fi-tu e indragostit", apoi am vazut si cu ochii mei.
o cheama Julie, e cea mai mare (peste 5 ani), cea mai cuminte, cea mai atipica (nu e girly-girl, all pink and sparkling and stuff). am iesit vineri in curte impreuna ca m-am nimerit cand venea mama ei sa o ia, si asta micu' isi ranjea toata fata la ea, iar ea il chema ca pe un catelus, batand din palme... rasu-plansu...

nu stiu cum a mai evoluat idila, deoarece in ultima saptamana mai mult cu ta-su a fost, eu iara bat drumurile. iar pe Juli o iau de la gradi mai devreme, nu apuc sa vad 'interactiunile' cum mai decurg.

iar in a treia saptamana, cea care abia a trecut, doarme cu toti copiii, s-a sincronizat la somn, mananca cat prinde, daca nu mananca felul doi mai primeste o portie de ciorba, ca nu o refuza niciodata, iar cand e ziua de dans e show de show, face toate figurile, se baga in seama, imita tot ce vede si se bucura de orice fel de muzica (desi acasa bucata preferata e Du hast -pour les connaisseurs...)


momentul de lasat cupilu' dimineata depinde de cine il duce. daca il duc eu, cum intram pe usa vrea in brate. apoi se desprinde usor-usor ca sa il imbrac, apoi ma ia de mana si ii arat ca sunt incaltata si nu pot sa intru cu el. cum a vazut cutia de creioane colorate isi da drumul la mana, mai vine sa-mi arate ce creion a luat, iara la cutie, apoi se uita la mine ca sunt acolo, ia caietul sa deseneze si atunci pot sa plec.
daca il duce tat-su, trebuie sa stea cu el acolo cel putin 20 minute ca primele 10 sta prins de el ca de mama cangur, apoi ii mai da drumul dar in raza de actiune a macaralei, si tot asa pana apuca tati sa plece mai pe furis, ca de bunavoie nu i-ar face pa-pa.... baiatu' lu' tata, dupa cum bine v-am zis de atatea ori...


hai ca v-am facut capul calendar, data viitoare va pun niste poze si un film, sa nu uitati despre cine vorbesc aici ;)

Un comentariu: