duminică, 3 mai 2009

greva somnului

am fost de 1 mai la padure, cupilu' in tabara la bunica. a cam facut greva foamei, n-a prea vrut sa manance. da' in rest vioi si rasfatat.

am fost de 2 mai in Vama, cupilu' iara in tabara la bunica (pe motiv de raceala inca ne-trecuta), a facut greva somnului. din toate cele 2-3 ore de somn de peste zi s-a ales cu 10 minute pe drum in masina si inca 3/4 h pana l-a trezit un kkutz la fundulet.

l-am culcat relativ devreme aseara, si pe la 1 jumate s-a trezit, s-a dus tat-su si a stat cu el, ca nu vroia sa doarma. pe la 2 m-au trezit niste zbierete, asa ca am trecut si eu la aparat, dat cu calgel, apa, remedii simple. am ramas singura cu el, sa-i aduca tata dadaca bionica, Snow Patrol de data asta. Muzica n-a avut nici un efect, zbiera ca din gura de sarpe, si cand se aseaza si tat-su pe pat merge taras pana la el in brate si se pune acolo, tace si se lasa pe umarul lui suspinand, mai-mai sa adoarma. frustrant, da' rau de tot.
pana la urma am stat eu cu el, culcati pe patul mare, statea ce statea culcat, apoi isi aducea aminte si se punea iara in fundulet, iara culcat si tot asa hopa-mitica pana la 3 dimineata, cand l-am luat cu tot cu telefon (cantand aceeasi melodie, evident) si l-am pus in patut, jucandu-se cu el.

de dimineata cand m-am trezit la 8 era treaz si in continuare mangaia tastele, le mai apasa din cand in cand, mobilul inca ii mai canta Chasing Cars (telefon chinezesc de mare angajament)... oare cat o fi dormit de fapt??

in seara asta a inceput zbieratul cum l-a lasat tat-su singur in camera, m-am dus eu la el si dupa linistirea de rigoare a trebuit sa stau dupa ce l-am pus in patut si sa ii mai cant cum a fost cu padurea cu alune si cei doi pitici napaditi de prieteni. abia apoi mi-a dat "liber" sa plec.

mi-as dori totusi la noapte sa dormim... e doar o speranta.

3 comentarii:

  1. Offf, puiul mic.... masele, canini? Toate la un loc? Pupam sa treaca si sa poata mami sa faca si ea nani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce-ți pot spune drept încurajare e că trece! Mai au și perioade din astea, nu ai ce le face, decât să-i consolezi așa cum poți.

    RăspundețiȘtergere
  3. si la noi la fel... si avem la dinti de mosit frate, offff... mie mai frustrant decat faza cu preferat tatic mi se pare modul cum se chinuie ei, ca si al tau nici al meu nu plange incontinuu, doar agitat si chinuit de ti se face o mila...

    RăspundețiȘtergere