luni, 25 mai 2009

intrebari simple despre febra

simt ca nu am de ales, trebe sa ma bazez pe gandirea mea, si anume ganduri cu o logica simpla, ca medicala nu am. si nu prea gasesc de capul meu si tot ce stiu raspunsuri la intrebari simple despre febra.

de dimineata, a inceput valul de febra. la 6 era 38,8. apoi somn, toate bune si frumoase, la 11 nu avea, la 1 avea 39,4. pac! paracetamol, a scazut, s-a culcat cupilu', am plecat la treaba.
pe la 5 jumate mi-a spus tanti ca avea 37, 5 si i-a si dat 2ml juma de nurofen ca nu era febra mare. la 7 seara avea deja 39,6 de am crezut ca vad prost la termometru (era cu susu-n jos) si eu citeam o temperatura chiar cam mica..
inca 4 ml nurofen, si dupa o ora jumate scazuse jumatate de grad, adica 39,1.

si am inceput sa vorbesc singura. o vreme, apoi am sunat si am primit numere de telefon de medici.am sunat la pediatra noastra, nu a raspuns, am sunat la unul al carui numar il aveam gresit (am aflat asta de la retea), apoi la alta care isi uitase telefonul acasa si am vorbit cu o ruda binevoitoare care mi-a zis sa sun dupa 2 ore (adica la 11 noaptea), si apoi iara am inceput sa vorbesc singura.

o fi ca l-a batut soarele in cap vreo ora-doua pe la 3-4 ieri precum si vantul la iarba verde? de aia e cald la cap chiar cand nu are febra? o fi ca poate sta sa erupa ceva? de ce nu scade la nurofen si dupa 2 ore abia a a juns la 38,4 cu interventii de tip sosete cu otet? ce sa fac, sa il scol la 11, cand as mai putea sa-i dau medicament? de ce mi se intampla din-astea numai cand e tat-su plecat in delegatie?

2 comentarii:

  1. Bogdan avea fix aceleasi ore de febra in puseu : 6 - 13.30- 18.00 - 1.00
    Peste 39 de fiecare data, scadea greu, crestea repede.
    In 90% din cazuri el avea puroi in gat.

    Si da , eu l-as scula si i-as da ceva la miezul noptii.

    Multa sanatate domnului inginer.

    RăspundețiȘtergere
  2. lala, multumesc de comentariu, la 11 i-am pus un supozitor cu paracetamol, a avut efectul scontat si indelung asteptat.

    de infectie doar maine ma pot uita, nu am lanterna buna si asa frumos doarme acum, nu l-as trezi cu lumina in ochi

    dar toata ziua a mancat foarte bine, inclusiv biscuiti cu cereale integrale, care sigur zgarie un gat bolnav... ba a mai cerut si supliment, ca i-au placut tare.

    sunt pe faza. multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere